снимка на маршрути около Ковачевица

Маршрутите в Ковачевица са много....Когато ви омръзне да се разхождате из калдъръмените улички или да се излежавате на потона, имате възможност за разходка по пешеходните пътеки, които предлага планината:

Можете да посетите параклиса Св.Георги- пътеката ще ви отведе високо над селото и ще предложи много възможности за прекрасен пикник. От параклиса Св.Георги по една вазхитителна пътека може да се отправите към водопада на Буков дол- уникален в ранната пролет и винаги предоставящ страхотни гледки.

Можете да поемете и към Синия вир или Кози камък – уникални природни феномени, а защо не и към Каалийските скали.....

Ако разходката сред тези родопски красоти също ви омръзне, или просто искате да помързелувате малко, ви препоръчваме друга екологична алтернатива – да се изкъпете в открития минерален извор / в село Огняново , на 15 км. от Ковачевица/. Откритото басейнче, малко по-голямо от джакузи, но много по-приятно се нарича Миро. Безплатно е, а горещата вода действа отлично в студен зимен ден. Ако имате късмет, ще завали сняг, докато лежите в 40 градусовата вода на Мирото – от това по-голямо и здравословно удоволствие едва ли има. Близо до Мирото са разположени и минерални басейни и джакузита, които биха удовлетворили и по-взискателните.